To give you the best possible experience, this site uses cookies. Using your site means your agree to our use of cookies. We have published a new cookies policy, which you should need to find out more about the cookies we use. 
      Alkoholomierz z termometrem Browin 405554
      Alkoholomierz z termometrem Browin 405554
      Alkoholomierz z termometrem Browin 405554
      Alkoholomierz z termometrem Browin 405554
      Alkoholomierz z termometrem Browin 405554

      Alkoholomierz z termometrem Browin 405554

      14.63 zł
      Tax Included
      Return policy:31

      ​Dokładny pomiar - alkoholomierz pozwala na dokonanie dokładnego pomiaru zawartości alkoholu od 0 do 95%. Konieczna temperatura płynu w trakcie dokonywania pomiaru to 20°C - pomiar będzie wtedy na pewno miarodajny i precyzyjny.

      Quantity :
      • Polityka bezpieczeństwaPolityka bezpieczeństwa
      • Zasady dostawyZasady dostawy
      • Zasady zwrotuZasady zwrotu

      Wskaźnik zawartości alkoholu z termometrem

      Renomowanej marki BROWIN

      Model 405554

      • Dokładny pomiar - alkoholomierz pozwala na dokonanie dokładnego pomiaru zawartości alkoholu od 0 do 95%. Konieczna temperatura płynu w trakcie dokonywania pomiaru to 20°C - pomiar będzie wtedy na pewno miarodajny i precyzyjny.
      • Do alkoholi czystych - Nie dla wina, nalewek lub likierów! Alkoholomierz służy do pomiaru procentów w alkoholach czystych (wódka, spirytus, bimber), bez domieszek cukrów i barwników, które zafałszowują wynik!
      • Gotowy wynik - odczyt dokonany bezpośrednio z alkoholomierza jest wartością końcową i nie wymaga dodatkowych przeliczeń. Dokonywanie pomiaru procentów w alkoholu jeszcze nigdy nie było tak proste!
      • Łatwe użycie - aby dokonać pomiaru należy pływak umieścić w probówce, następnie napełnić ją płynem w taki sposób aby areometr swobodnie w nim pływał. Ważne aby nie dotykał on ścianek probówki w czasie pomiaru. Odczytu należy dokonać odczytując wartość % z położenia dolnego menisku cieczy.
      • Termometr w środku areometru - dzięki praktycznie bezpośredniemu kontaktowi ze ścianką areometru (końcówka kapilary) mierzy temperaturę cieczy, bez zafałszowań!

      Alkoholomierz z termometrem w szklanej probówce – to areometr pozwalający na pomiar zawartości alkoholu w wódkach bezbarwnych, niezawierających cukru. To miernik, który z pewnością przyda się w Twoim gospodarstwie domowym, ale także w barach podczas rozcieńczania alkoholi do drinków! Miernik złożony jest z probówki i pływaka, z odpowiednio naniesioną dużą skalą od 0 do 95% objętości alkoholu. W pływaku na stałe został umieszczony także termometr pozwalający na kontrolę temperatury cieczy podczas dokonywania pomiaru. Z pomocą tego urządzenia w łatwy, szybki, a co najważniejsze precyzyjny sposób dokonasz pomiaru procentów w alkoholach czystych (wódka, spirytus, bimber), czyli takich, które nie zawierają domieszek cukrów i barwników, które zafałszowują wynik. Alkoholomierz nie nadaje się więc do pomiaru procentów w winach i nalewkach! Dokonanie pomiaru jest niezwykle proste, a wynik odczytywany jest bezpośrednio ze skali, bez dodatkowych przeliczeń. Płaskie dno probówki ułatwia dokonanie pomiaru, stabilizując pływak. Naczynie podczas pomiaru może być oparte o blat, nalezy je jednak cały czas trzymać.

      Ponieważ urządzenia skalowane są w temperaturze 20°C, zaleca się dokonywanie odczytu w tej samej temperaturze, co ułatwia umieszczony w alkoholomierzu termometr. Ponieważ ciecz zmienia swoje stężenie (cząsteczki rozprężają się i kurczą) pod wpływem temperatury, to właśnie pomiar dokonywany w 20°C będzie najbardziej miarodajny i precyzyjny. Szklany alkoholomierz wyposażony jest w nietłukącą się probówkę , która została wykonana z materiału nadającego się do kontaktu z żywnością — również alkoholami.

      Użytkowanie:
      W celu dokonania pomiaru probówkę należy wypełnić niewielką ilością płynu, w takiej ilości, aby umieszczony w niej pływak unosił się w jego objętości i nie dotykał ścianek zbiorniczka. Po ustaleniu się poziomu zanurzenia, dokonać można odczytu kierując się położeniem dolnego menisku cieczy.
      Ciecz zmienia swoje stężenie (cząsteczki rozprężają się i kurczą) pod wpływem temperatury. Należy zatem pamiętać, aby odczytu dokonywać w temperaturze 20°C wtedy będzie on na pewno miarodajny i precyzyjny.

      Uwaga: Wskaźnik służy do oznaczania zawartości alkoholu w wódkach bezbarwnych i niezawierających cukru. Badany roztwór w chwili pomiaru powinien mieć temperaturę 20°C.

      BROWIN
      5904816013047

      Specific References

      Alkoholomierz z termometrem Browin 405554

      14.63 zł
      Tax Included
      Return policy:31