World's Fastest Online Shopping Destination
Forma wykonana z gliny jest odporna na wysokie temperatury, dlatego bez obaw możemy używać jej w piekarniku. Podłużny kształt formy doskonale nadaje się do pieczenia bochenków domowego chleba pszennego czy razowego. Jednak formę możemy wykorzystać również do innego rodzaju wypieków - słodkiego chlebka bananowego, świątecznego keksa i piernika, ciasta biszkoptowego, a nawet domowego pasztetu.
Gliniana forma wyróżnia się tradycyjnym wyglądem, dzięki czemu naczynie doskonale dopasuje się do klasycznie urządzonych kuchni i będzie ciekawym akcentem w kuchniach nowoczesnych. Przy wyjmowaniu formy z piekarnika, należy oczywiście pamiętać o ochronie dłoni przed poparzeniem poprzez używaniu łapek kuchennych.
Forma do wypieku chleba została wykonana z wysokiej jakości gliny, która jest bezpieczna w kontakcie z żywnością, nie pochłania zapachów, nie odbarwia się i jest łatwa w czyszczeniu. Glina jest neutralna, nie wchodzi w żadne reakcje z produktami i nie zmienia ich smaku.
Forma wykonana z gliny jest odporna na wysokie temperatury, dlatego bez obaw możemy używać jej w piekarniku. Podłużny kształt formy doskonale nadaje się do pieczenia bochenków domowego chleba pszennego czy razowego. Jednak formę możemy wykorzystać również do innego rodzaju wypieków - słodkiego chlebka bananowego, świątecznego keksa i piernika, ciasta biszkoptowego, a nawet domowego pasztetu.
Wymiary zewnętrzne:
Wymiary wewnętrzne: