World's Fastest Online Shopping Destination
Nakłuwacz z 56 ostrzami ze stali nierdzewnej, idealnie sprawdzi się podczas przyrządzania soczystych steków! Dzięki zastosowaniu nakłuwacza Twoje ulubione mięsne potrawy zachwycą smakiem stając się bardziej wyrazistymi i kruchymi.
Kochasz znakomicie przyrządzone soczyste steki? Chcesz by Twoje gotowane, pieczone i grillowane mięsa były kruche i delikatne, a ich smak został podkreślony przez użyte przyprawy i marynaty? Wybierz nasz nakłuwacz do mięsa - urządzenie niezastąpione w kuchni, także podczas przyrządzania potraw z grilla. Użycie nakłuwacza jest niezwykle proste, a zarazem bezpieczne. 56 skrytych w plastikowej obudowie ostrzy ze stali nierdzewnej dzięki specjalnemu zabezpieczeniu wysuwa się z urządzenia, dopiero w momencie przyciśnięcia go do mięsa. Dzięki temu nie musisz bać się o przypadkowe skaleczenie! Przechowując urządzenie w szufladzie możesz zaś zablokować wysuwanie ostrzy całkowicie!
UWAGA na ostre noże! Bezpieczne przechowywanie urządzenia jest możliwe dzięki blokadzie, która pozwala na całkowite zablokowanie wysuwania się ostrzy z nakłuwacza!
Dlaczego warto nakłuwać mięso przed jego obróbką termiczną?
Po pierwsze - zabieg ten pozwala na skrócenie gotowania, smażenia i grillowania nawet o 50%! Po drugie - pozwala na lepsze wchłanianie marynat oraz przypraw. Włóknista masa mięsa staje się miękka, a potrawy bardziej kruche i soczyste. Nakłuwanie mięsa zapobiega również zmniejszaniu się objętości całej potrawy w trakcie pieczenia!
Po trzecie - mięso podczas obróbki zachowuje swoje naturalne soki, jest smaczniejsze, łatwiejsze do spożycia, a także do trawienia!
Dane techniczne: