To give you the best possible experience, this site uses cookies. Using your site means your agree to our use of cookies. We have published a new cookies policy, which you should need to find out more about the cookies we use. 
      Klarowin 2 - środek do klarowania win i soków 7g Browin 401620
      Klarowin 2 - środek do klarowania win i soków 7g Browin 401620
      Klarowin 2 - środek do klarowania win i soków 7g Browin 401620
      Klarowin 2 - środek do klarowania win i soków 7g Browin 401620
      Klarowin 2 - środek do klarowania win i soków 7g Browin 401620

      Klarowin 2 - środek do klarowania win i soków 7g Browin 401620

      3.24 zł
      Tax Included
      Return policy:31

      Klarowin 2 - żelatyna kwasowa to środek efektywnie usuwający zmętnienia w różnych napojach. 

      Quantity :
      • Polityka bezpieczeństwaPolityka bezpieczeństwa
      • Zasady dostawyZasady dostawy
      • Zasady zwrotuZasady zwrotu

      Browin Klarowin 2 środek klarujący

      Do klarowania soków, moszczów i win - Klarowin 2 - żelatyna kwasowa to środek efektywnie usuwający zmętnienia w różnych napojach. 

      ​Do płynów różowych i czerwonych - Klarowin 2 usuwa głównie zmętnienia barwnikowe i garbnikowe obecne zwłaszcza w winach różowych i czerwonych.

      Na 30 - 50 L - opakowanie produktu wystarcza na wyklarowanie 30 - 50 L moszczu czy wina w zależności od zastosowanej dawki.

      Efekt klarowania po tygodniu - działanie środka Klarowin 2 zaobserwujesz już w ciągu 7 dni w postaci osadu opadającego na dno naczynia.

      Prosty w użyciu - odpowiednią dawkę Klarowinu 2 wystarczy dodać do 100 ml wody, dokładnie wymieszać, następnie wlać do klarowanego płynu

      Klarowin 2 to skuteczny środek klarujący do win i soków. W jego skład wchodzi żelatyna kwasowa (naładowana dodatnie), która po napęcznieniu w wodzie wykazuje silne właściwości adsorpcyjne. Wiąże w swej strukturze różnego typu substancje naładowane ujemnie, głównie zmętnienia barwnikowe i garbnikowe powodując ich osadzanie na dnie naczynia. W wyniku reakcji powstają duże, łatwo opadające cząstki, które dodatkowo skupiają i ściągają białka (naładowane dodatnie). Stosowany głównie do soków i win czerwonych.

      Opakowanie wystarcza nawet na 50 L klarowanego napoju.

       Po tym czasie roztwór wlej do klarowanego płynu. Efekt widoczny powinien być po ok. tygodniu w formie opadającego na dno osadu.

      UWAGA: Należy pamiętać, aby nie przedawkować środków klarujących. W zbyt dużej dawce mogą one spowodować wtórne zmętnienia lub zmianę barwy naszego wina.

      Składniki: żelatyna kwasowa

      Masa netto: 7 g

      Specyfikacja:

      • Producent: Browin
      • Rodzaj: Środek klarujący
      • Waga: 7 g
      • Wydajność: Na 30 - 50 L
      • Ean: 5904816015768
      • SKU: 526045_01

      Producent: BROWIN

      BROWIN
      5904816015768

      Specific References

      Klarowin 2 - środek do klarowania win i soków 7g Browin 401620

      3.24 zł
      Tax Included
      Return policy:31