Aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę, ta strona korzysta z plików cookie. Korzystanie z Twojej witryny oznacza zgodę na używanie przez nas plików cookies. Opublikowaliśmy nową politykę dotyczącą plików cookies, z której warto dowiedzieć się więcej na temat plików cookies, których używamy.  Zobacz Politykę plików cookies.
      SOLOMIERZ DO POMIARU STĘŻENIA SOLI BROWIN 405558
      SOLOMIERZ DO POMIARU STĘŻENIA SOLI BROWIN 405558
      SOLOMIERZ DO POMIARU STĘŻENIA SOLI BROWIN 405558
      SOLOMIERZ DO POMIARU STĘŻENIA SOLI BROWIN 405558
      SOLOMIERZ DO POMIARU STĘŻENIA SOLI BROWIN 405558
      SOLOMIERZ DO POMIARU STĘŻENIA SOLI BROWIN 405558

      SOLOMIERZ DO POMIARU STĘŻENIA SOLI BROWIN 405558

      13,00 zł
      Brutto
      Polityka zwrotów:31

      Solomierz to urządzenie niezastąpione w przetwórstwie, wędliniarstwie oraz przy produkcji serów! Musisz go mieć w swojej kuchni! Proste urządzenie wykonane z wąskiej plastikowej menzurki oraz szklanego pływaka pozwoli Ci na zmierzenie stężenia soli we wszystkich roztworach.

      Ilość :
      • Polityka bezpieczeństwaPolityka bezpieczeństwa
      • Zasady dostawyZasady dostawy
      • Zasady zwrotuZasady zwrotu

      BROWIN - Solomierz

      Solomierz to urządzenie niezastąpione w przetwórstwie, wędliniarstwie oraz przy produkcji serów! Musisz go mieć w swojej kuchni! Proste urządzenie wykonane z wąskiej plastikowej menzurki oraz szklanego pływaka pozwoli Ci na zmierzenie stężenia soli we wszystkich roztworach. Solomierz sprawdzi się rewelacyjnie nie tylko przy kontroli solanek do serów, ale również podczas przygotowywania zalew do warzyw (np. ogórków), ryb oraz pekli do mięs. Korzystając z solomierza, nie musisz już obawiać się zbyt słonych potraw i przetworów! Dokonanie pomiaru stężenia soli w solance przy pomocy solomierza jest niezwykle proste. Wystarczy wlać do menzurki pomiarowej badaną solankę (w ilości pozwalającej na swobodne zanurzenie pływaka), a następnie odczyt wyniku. Po włożeniu areometru do menzurki wynik odczytujemy bezpośrednio z kolorowej, czytelnej skali jako stężenie roztworu ([g] soli na 1 [L] wody). Uwaga! Solomierz został wyskalowany w temperaturze 20°C, dlatego badany płyn powinien mieć taką właśnie temperaturę.

      • Niezastąpiony w kuchni — solomierz idealnie sprawdzi się do mierzenia stopnia zasolenia roztworów, solanek i pekli używanych w przetwórstwie, wędliniarstwie oraz przy produkcji sera!
      • Wysoka jakość — solomierz wykonany został z wysokiej jakości przezroczystego szkła (areometr) oraz plastiku (menzurka) nadającego się do kontaktu z żywnością.
      • Prostota użytkowania — dokonanie pomiaru stężenia soli w solance jest niezwykle proste! Wystarczy wlać do wąskiej menzurki pomiarowej badaną solankę i zanurzyć w niej pływak, a następnie dokonać odczytu pomiaru.
      • Czytelna skala — w odczytaniu wyniku pomoże ci czytelna, kolorowa skala, dzięki której natychmiast poznasz stężenie roztworu w [g] soli na 1 [L] wody.
      • Optymalne warunki użytkowania — ponieważ solomierz został wyskalowany w temperaturze 20°C, zaleca się, by badany płyn w trakcie przeprowadzenia badania osiągał podobną temperaturę.

      Solomierz:

      Długość: 2,2cm

      Szerokość: 2,2cm

      Wysokość: 24,5cm

      BROWIN
      5908277707392

      Specyficzne kody

      SOLOMIERZ DO POMIARU STĘŻENIA SOLI BROWIN 405558

      13,00 zł
      Brutto
      Polityka zwrotów:31