• Nowy
Worek nylonowy do prasy ramowej 10 l Browin 810011
search
  • Worek nylonowy do prasy ramowej 10 l Browin 810011
  • Worek nylonowy do prasy ramowej 10 l Browin 810011
  • Worek nylonowy do prasy ramowej 10 l Browin 810011
  • Worek nylonowy do prasy ramowej 10 l Browin 810011

Worek nylonowy do prasy ramowej 10 l Browin 810011

29,67 zł

Nie trać więcej cennego czasu na szukanie idealnego worka filtracyjnego. Wybierz ten wysokiej jakości worek nylonowy do prasy ramowej 10 l i ciesz się łatwością i skutecznością filtrowania moszczu, która wprowadzi Twoją produkcję wina na nowy poziom.

Ilość

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Worek nylonowy do prasy ramowej 10 l

Worek filtracyjny wykonany jest z wysokiej jakości tkaniny przemysłowej - nylonu, który nie ma wpływ na bukiet i aromat wina. Idealny do filtrowania moszczu po wstępnej fermentacji lub po obróbce z użyciem pektoenzymu, który poprawia wydajność wyciskania soku z owoców oraz ułatwia późniejsze klarowanie wina.

Przeznaczony specjalnie dla pras ramowych o pojemności 10 litrów, ten worek filtracyjny jest niezbędnym narzędziem, które umożliwi Ci uzyskanie czystego i klarownego moszczu do dalszej produkcji wina.

Wykonany z trwałego nylonu, zapewnia solidną filtrację, a jego staranne wykonanie gwarantuje długotrwałe użytkowanie. Dzięki temu możesz mieć pewność, że Twoje wino zostanie odpowiednio ocenione za jakość i czystość.

Nie trać więcej cennego czasu na szukanie idealnego worka filtracyjnego. Wybierz ten wysokiej jakości worek nylonowy do prasy ramowej 10 l i ciesz się łatwością i skutecznością filtrowania moszczu, która wprowadzi Twoją produkcję wina na nowy poziom.

Sposób użycia:

Worek filtracyjny wkładamy do kosza prasy, wywijając jego brzeg na koszu i napełniając go miazgą owocową. Brzeg worka zawijamy i przyciskamy tłokiem, układając go równo na worku. Po zmontowaniu prasy tłoczenie należy przeprowadzić powoli. Gdy zauważymy, że szczeliny worka zostały zatkane i sok nie wypływa, wyciągamy worek z kosza i przemieszczamy jego zawartość, ugniatając ręcznie. Worek z miazgą wkładamy ponownie do kosza i tłoczymy dalej. Czynność powtarzamy w zależności od potrzeb.

Po wyciśnięciu soku worek należy niezwłocznie wypłukać pod bieżącą wodą celem usunięcia pozostałości po owocach. Do dezynfekcji można użyć pirosiarczanu potasu.

Wymiary:

  • Długość - 37 cm
  • Szerokość - 0.1 cm
  • Wysokość - 47 cm
  • Masa - 80.0 g
  • Pojemność - 10.0 l
5904816016109